fbpx

Impresszum

Lapunkat nevezhetnénk sajtóterméknek, de nem az. Nem hordozza magán ugyanis a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény 203. § 60. pontjában leírt értelmező rendelkezések legfontosabb jegyét, amely szerint olyan internetes újság vagy hírportál lenne, amelyet gazdasági szolgáltatásként nyújtanak. Hiába felel meg minden másban az ott leírtaknak, mindaddig nem történik meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatalához történő bejelentése, míg ez a helyzet meg nem változik. Terveink ezzel éppen ellentétesek. Kizártnak tartjuk, hogy hirdetésekből vagy előfizetésekből bevételhez jussunk. Nem zárjuk ki, hogy a későbbiekben ú.n. "adomány - donate" gombbal önkéntes támogatásra adunk lehetőséget, vagy pályázatokon indulunk, de ehhez az szükséges, hogy egy nonprofit szervezet a lap mögé álljon. Ekkor - bár még mindig nem lenne kötelező, mert a legszigorúbban nonprofit formában működünk majd akkor is, azaz a teljes bevételt a költségekre és a szerzők támogatására fordítjuk - bejelentkezünk a hatóságnál.

A szerzői jogokat illetően minden a lapunkban megjelenő írás, kép és bármilyen alkotás a Creative Commons - Nevezd meg! - Ne add el! 2.5 Magyarország (CC BY-NC 2.5 HU) alá tartozik. Erről bővebben itt lehet olvasni: http://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.5/hu/

Ezzel összefüggésben és minden más szempontból is kizárjuk bármilyen jog érvényesítését a lapunkban megjelenő alkotásokkal kapcsolatban, vagy azok következményeit illetően. Az alkalmazott jog minden szerzőnk számára ismert és elfogadott valamennyi nyilvánosságra hozott tartalommal összefüggésben. A lap fenntartói az írások tartalamával és szellemiségével nem minden esetben azonosulnak, s azokat nem is minősítik. Ezt az olvasókra bízzuk.

Szerzőink összetétele folyamatosan változik, ennek nem is kívánunk gátat szabni. Céljainkat a Bevezetőben fogalmaztuk meg, leveleket, média anyagokat e-mail címünkre várunk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Al Mate alias Máté Sándor (msmester) - alapító szerkesztő

Bevezető

feherhollo1

Az õskor végén, az ókor hajnalán az emberiség civilizáció építésébe kezdett. Sajnos félresikerült.
Ezért világunk, a társadalmi rend, a civilizáció megérett a teljes cserére.

A média, a kommunikáció a közösségi Internet-oldalak - elsõsorban a Facebook - elterjedésével alapjaiban változott meg. Felhígult, csaknem áttekinthetetlenné vált. Politikai és gazdasági erõktõl független sajtó - legalábbis Magyarországon - nincs, vagy csak nagyítóval lelhetõ fel. Most belenyúlunk ebbe a darázsfészekbe, s nekilátunk a tabuk ledöntéséhez.

Bővebben ...

Vonalban

Oldalainkat 22044 vendég és 0 tag böngészi